Lemondott Susan Wojcicki, a Youtube vezérigazgatója

TECH
2023 február 17., 12:33

Lemond posztjáról Susan Wojcicki, a Youtube vezérigazgatója, a posztot 2014 óta töltötte be. 25 évvel ezelőtt az ő garázsából indult útjára a Google. Wojcicki a hírt saját csatornáján jelentette be. Az új vezérigazgató eddigi helyettese, Neal Mohan lesz, aki 2008 óta dolgozik a techvállalatnál.

Susan Wojcicki
photo_camera Susan Wojcicki Fotó: KELLY SULLIVAN/Getty Images via AFP

A videómegosztó platform hirdetési bevételei már két féléve folyamatosan csökkennek, miközben a nézettségért a TikTokkal, a Facebook Reelsszel és a Netflixszel versenyeznek.

Wojcicki a családjára, az egészségére és a személyes projektjeire szeretne ezentúl koncentrálni, illetve az Alphabetet, a Google anyavállalatát továbbra is segíti tanácsadóként. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.