Mindent beismertek Schadl siófoki építkezési mutyijának résztvevői

bűnügy
2023 február 17., 16:02

A vérehajtói kar korábbi hivatalvezetője mellett a Völner-Schadl-ügy egyik mellékszálának szereplői is elismerték bűnösségüket az első előkészítő tárgyaláson.

Arról a kormányhivatali ügyintézőről és építési vállalkozóról van szó, akik a vád szerint segítettek elsikálni Schadl Györgynek, hogy szabálytalanul építette fel siófoki házát. Az volt a gond, hogy a fedett terasz miatt az ingatlan beépítése jelentősen meghaladta az engedélyezett mértéket.

A vádirat szerint Schadl, a végrehajtói kar elnöke félmillió forintot ajánlott az ügyintézőnek, aki cserébe vállalta, hogy nem fogja ellenőrzni a dolgot. Az építtető a hatósági eljárás során régebbi fényképet csatolt be, amin még nem látszódott a szabálytalan terasz. Az ügyintézőt azóta elbocsátották a kormányhivataltól.

Schadl György az első előkészítő tárgyaláson. Ahhoz nem járult hozzá, hogy a tárgyalóteremben fotózzák.
photo_camera Schadl György az első előkészítő tárgyaláson. Ahhoz nem járult hozzá, hogy a tárgyalóteremben fotózzák. Fotó: Németh Dániel/444

A pénteki tárgyaláson egy negyedik vádlott is elismerte a bűnösségét, vagyis hogy összekötötte Schadlt valakivel, akit aztán korrupt módon végrehajtóvá neveztek ki úgy, hogy az összekötő is tudott róla.

A pénteki eseményekről és a Völner-Schadl-ügy hátteréről itt írtunk részletesen. Az előzetesben levő Schadl vezetőszáron, maszkban, Völner pedig öltönyben érkezett.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.