Macron szerint Oroszországot legyőzni kell, nem pedig szétzúzni

háború
2023 február 19., 10:09
comments 6

Emmanuel Macron francia elnök a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián kijelentette, hogy nem akarja, hogy Oroszországot egy ukrajnai vereséggel szétzúzzák. „Azt akarom, hogy Oroszország vereséget szenvedjen Ukrajnában, és azt akarom, hogy Ukrajna képes legyen megvédeni magát" - mondta Macron, de nem ért egyet azokkal, akik szerinte ki akarják terjeszteni a háborút magára Oroszországra is, hogy szétzúzzák az országot. Elutasította az oroszországi rendszerváltás lehetőségét, mert úgy látja, hogy ezek a törekvések világszerte kudarcot vallottak.

photo_camera Fotó: ODD ANDERSEN/AFP

Ugyanakkor szerinte sincs még itt az ideje annak, hogy tárgyaljanak az oroszokkal, de nem zárkózott el attól, hogy végül béketárgyalásokat tartsanak. Azt mondta, hogy egyedül a szövetségesek által támogatott ukrán katonai erőfeszítésekkel lehet elérni, hogy „Oroszországot visszahozzák az asztalhoz és tartós békét teremtsenek”.

A müncheni konferencia résztvevői egyébként megígérték, hogy felgyorsítják az Ukrajnának szánt fegyverek szállítását, és szigorúbb szankciókat vezetnek be Oroszországgal szemben. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.