Hol tart a kenyér, a vaj, a sör ára? Elindult a 444 inflációs oldala

szolgálati közlemény
2023 február 20., 06:47
comments 6

Alaposan felforgatta a mindennapjainkat az Európa-verő magyar infláció. Az ukrajnai háború csak rontott a helyzeten, az árak már korábban emelkedésnek indultak, amire a kormány árstopokkal reagált.

link Forrás

Különösen súlyos a helyzet az élelmiszereknél. A kenyér ára 81, a tojásé 79, a száraztésztáé 66 százalékkal ment feljebb egy év alatt a KSH szerint. Az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat számaiból tudjuk, hogy 2022 nagy részében a hús, a tojás, a kenyér, a vaj és a sör inflációja Magyarországon volt a legmagasabb az egész EU-ban.

Inflációs oldalunkon közel 20 grafikon mutatja a pénztárcaszorongató viszonyokat. Itt bármikor elérheti őket: 444.hu/inflacio

link Forrás
link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.