A Hodászt zaklató pap felmentését latin nyelven, belső körlevélben közölte az esztergomi érsekség

egyház
2023 február 21., 05:03
comments 35
Hodász András
photo_camera Hodász András Fotó: Facebook/Hodász András

A 444 egyházi forrásoktól több információt is kapott arról a papról, aki Hodász András állítása szerint kamaszkorában hónapokig zaklatta. Őt ebben a cikkben Lazarusnak fogom nevezni.

A Telexnek adott interjúban az úgymond „felmondási idejét töltő” pap azt mondta Lazarusról, hogy „2007 vagy 2008 óta nincsen egyházi kötelékben, abszolút patentül gyorsan lezajlott egy eljárás, kitették, rendőrségi nyomozás is volt (...) A rendőrség kezdett el nyomozni, mert ott kicsit kaletás is volt a vonal. Az internet hőskorában járunk, és ott, azt hiszem, a rendőrség jelezte az egyháznak, hogy erről a számítógépről gyanús tevékenység[et folytatnak], és akkor a kettő [eljárás?] együtt indult. Hónapokig tartott [a szexuális zaklatás], és annak a hatására lett vége, hogy hajnalban rárúgták az ajtót a rendőrök, és elvitték.”

Arról, hogy Lazarus ellen korábban gyerekpornográfia birtoklása miatt rendőrségi nyomozás indult, egy másik egyházi személy már évekkel korábban küldött egy jelzést, de nem tudtam ellenőrizni az információt. Hodász írásának megjelenése óta Lazarus további sorsáról is eljutottak hozzám hírek, de ezeket szintén nem lehet megírni egyelőre.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.