Bíróságra vinné Trócsányi László volt minisztert az egyik korrupcióval vádolt végrehajtó

bűnügy
2023 február 21., 12:37
comments 6

A Völner-Schadl-ügy korrupcióval vádolt hét végrehajtója közül többen már elismerték bűnösségüket a keddi előkészítő tárgyaláson. (A tárgyalás még zajlik, itt követheti az eseményeket.)

Cs. Éva ugyanakkor tagadja a bűnösségét, ügyvédje pedig többek közt Trócsányi László volt igazságügyi miniszter tanúkénti meghallgatását javasolta. Arra hivatkozott, hogy Cs. Éva 2017-es végrehajtói kinevezésekor ő volt a miniszter.

photo_camera Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Beidéznék Vízkelety Mariann korábbi államtitkárt is, aki aláírta a végrehajtók kinevezését. Az RTL szerint a nyomozás során Völner Pál államtitkár is többek közt Vízkeletyre mutogatott, az ügyészség vádirata szerint azonban Vízkelety nem tudta, mi zajlik a háttérben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.