Éljenzéssel fogadták a coming outoló cseh focistát

sport
február 21., 14:30
comments 3

Hatalmas éljenzéssel fogadta a Sparta Praha szurkolótábora Jakub Janktót, aki először lépett pályára azóta, hogy a hónap közepén coming outolt. A Jablonec ellen vívott vasárnapi meccsen csereként játszó középpályás a lefújást követően úgy nyilatkozott,


nagyon boldog, amiért tapssal fogadták a drukkerek. Hosszú idő után most először tudott igazán felszabadultan futballozni.

„Homoszexuális vagyok, és nem akarok tovább rejtőzködni” – coming outolt Jankto előzőleg. A 27 éves cseh középpályás a legnevesebb focista, aki nyíltan felvállalta, hogy meleg. Bejelentését a Twitteren közzétett videójában azzal magyarázta,

„ahogy mindenki más, én is szabadon akarom élni az életem, félelmek, előítéletek és erőszak nélkül, szeretetben.”

(mirror)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.