Elvitték a partról a titokzatos japán fémgömböt

rejtély
2023 február 23., 16:42
comments 3

Még mindig nem tudni, mi lehet a Japán partjainál talált titokzatos fémgömb, a helyi médiára hivatkozva azonban a BBC közölte, hogy a hatóságok elvitték onnan, ahol partot ért, hogy elejét vegyék a további spekulációknak és a lakosság félelmeinek.


A szférikus izé egy újabb epizód az elmúlt hetek „azonosítatlan gömbalakú tárgy"-sagájából: múlt héten az Egyesült Államok fölött három valamit is lelőttek amerikai vadászgépek, amikről senki sem tudja, mik lehettek és miért voltak ott, tegnap pedig Japánban, Hamamacu városánál mosta partra a tenger a rozsdás gömböt, amire még a hatóságok is csak vakargatják a fejüket.

A nagyjából másfél méter átmérőjű, üreges tárgy a kiérkező tűzszerészek szerint nem bomba és nem is veszélyes, a helyszíni vizsgálatokból azonban egyelőre nem derült ki több.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.