Ramzan Kadirov szégyenlősködés helyett kitüntette magát

külföld
február 24., 15:19
comments 10

Idén alapították a Csecsenföld hőse kitüntetést és magasra került a mérce, mert az első kitüntetett maga Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője. A címhez Magomed Daudov, a régió parlamentjének elnöke gratulált.

A kitüntetés egy nyolcágú csillag, a súlya 70 gramm és aranyból készült. A kitüntetésen az Allah akbar, azaz az Isten a leghatalmasabb felirat is szerepel.

Az elismeréshez pénz és egyéb juttatás is dukál.

Kadirov szereti az ajándékokat, tavaly például a negyvenhatodik születésnapján vezérezredesi kinevezéssel hagyta magát meglepni.

Ramzan Kadirov a négy ukrán megye annektálásának hivatalos moszkvai megünneplésén. Most az ezeket a megyéket érő ukrán támadásokra válaszul ukrán városok teljes elpusztítását követeli.
photo_camera Kadirov kitüntetést kapott, boldog Fotó: MIKHAIL METZEL/AFP

Kadirov az Ukrajna elleni háború egyik legnagyobb támogatója, számos csecsen is harcol és veszti életét az ukrán fronton. 2007-es kinevezése óta vezeti elnökként Csecsenföldet, ami az Orosz Föderáció része. A terület lakói a 90-es években és a 2000-es évek elején is véres szeparatista háborút indítottak a függetlenségükért.

(Via gazeta.ru)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.