Djokovic lekörözte Steffi Grafot, már ő van legtöbb ideje a világranglista élén

sport
2023 február 27., 17:21
comments 1

Novak Djokovic teniszező karrierje újabb mérföldkőhöz érkezett, hétfőn ugyanis már 378. hetet töltött az ATP teniszszövetség világranglistájának élén. Ezzel lekörözte a korábbi csúcstartót, Steffi Grafot, aki karrierje során 377 héten át vezette a ranglistát, ebből 186 hétig egyhuzamban.

Djokovic a legutóbbi győzelmével, az Ausralian Opent megnyerve került vissza a világranglista első helyére. Az ATP Instagram oldalán közzétett videóüzenetében a szerb teniszező megköszönte a szurkolók támogatását, szeretetét, és az erőt, amit mindez adott neki.

Djokovic a héten ismét pályára lép majd a Dubai teniszbajnokságon. Utána az Egyesült Államokban, a kaliforniai Indian Wells-ben és Miamiban lenne versenye, egyelőre viszont nem biztos, hogy ezeken részt tud majd menni. Az Egyesült Államokba ugyanis még mindig csak az léphet be, aki bizonyítani tudja, hogy be van oltva koronavírus ellen, Djokovic pedig, ahogy ez az emlékezetes ausztrál botránya idején nyilvánvalóvá vált, nem volt hajlandó beoltatni magát. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.