A „farsangos” civil szervezet azt szeretné, hogy csak trafikokban lehessen energiaitalt venni, kiskorúaknak pedig ott sem

belföld
2023 március 01., 14:59
comments 44

A Mandiner írta meg, hogy csak a nemzeti dohányboltokban tenné lehetővé az energiaitalok vásárlását a Fiatal Családosok Klubja. Ez ugyanaz a szervezet, mely nemrégiben arra kérte az óvodákat és iskolákat, hogy ne tartsanak farsangot, mert az eltereli a figyelmet Jézus kereszthaláláról.

A szervezet szerint az energiaitalok nagyon károsak a gyermekek egészségére, mégis több iskolai büfében meg lehet őket vásárolni. A Ficsak alapítója, Király Nóra nem túl optimista a kérdésben, mert szerinte nagyon erős az energiaital-lobbi Magyarországon. A szervezetük ennek ellenére sem adja fel a harcot: Király állítása szerint több országgyűlési képviselővel is beszélt az elmúlt hetekben, akik nyitottak lennének a szigorítás megszavazására.

Király Nóra, a Ficsak alapítója
photo_camera Király Nóra, a Ficsak alapítója

A Ficsak több szállal kötődik a Fideszhez. Az alapító a párt tagja, korábban Újbuda alpolgármestere is volt. A szervezet több tíz millió forint támogatást kapott a Miniszterelnöki Kabinetirodától, az ő akciójuk volt a vizes vébé lelátójának feltöltése gyermekekkel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.