Csődközelben a kokszoló, továbbra is bajban a Dunaferr

gazdaság
2023 március 01., 13:21

Hónapok óta nem fizette ki alvállalkozóit az ISD Kokszoló Kft., ami a Dunaferr kohóinak ellátásáért felel, írja a dunaujvaros.com. Emiatt a kokszolóban közel egy hete nincs érdemi karbantartás, és kokszot sem állítanak elő, ami az egész gyár működését befolyásolhatja, sőt a cikk szerint környezetvédelmi kockázattal is jár.

A Dunaferr főbejárata  2021. augusztus 7-én.
photo_camera A Dunaferr főbejárata Fotó: Faludi Imre/MTI/MTVA

December elején a Dunaferr sem tudta teljesen kifizetni a munkásokat, nem sokkal később a bíróság kezdeményezte a ISD DUNAFERR Dunai Vasmű Zrt. felszámolását. A Dunaferr problémáit alapvetően az okozza, hogy a többségi orosz és a kisebbségi ukrán tulajdonos évek óta vitában áll egymással. Ennek egyik látványos eleme volt, amikor a rendőrségnek kellett közbelépni, mert fura biztonsági emberek próbálták megszállni a vasművet.

Orbán Viktor aztán februárban bejelentette, hogy a következő fél évben az állam kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét, ami több mint 16 milliárd forintot jelent.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.