Itt Dagobert bácsi is csak hápogna: Putyin titkos palotájában arany asztalnál arany székeken ülve bámulják a háziak az arany tapétát

ÉLET
2023 március 06., 16:17
  • Először hoztak nyilvánosságra olyan fotókat a független orosz sajtóban, amelyek Putyin és titkos élettársa, Alina Kabajeva állítólagos "igazi lakóhelyének" belsejéről készültek.
  • A nyaralótelek valójában komplett privát kisváros saját templommal, mozival, színházzal, élményfürdővel és kaszinóval.
  • Kis öröm az emberiségnek, hogy a főépület kívülről olyan ronda, mint a budapesti Nemzeti Színház.

Bár rengeteg ingatlan felett rendelkezik, Vlagyimir Putyinnak a diktatúraellenes tényfeltárók szerint három olyan, gyakrabban használt, komolyabb titkos palotája van, amelyek közelében privát vasútállomásokat is emeltek az előszeretettel páncélvonaton utazó orosz diktátornak.

Ez itt Putyin vonata, kívülről átlagos orosz szerelvénynek álcázva, néhány árulkodó antennával egyes vagonok tetején:

Ez pedig az egyik speciális állomás, pár kilométernyire a Moszkva és Szentpétervár között nagyjából félúton fekvő Valdaji tó partjától:

Az állomásépület mellett látható sötét négyzet a helikopterleszállóhely, kicsit közelebbről pedig megcsodálhatjuk, hogy a hazaérkező Putyint testőrein és Alina Kabajeván kívül 3 zászló is köszönti:

Az erdők között csillogó, szigetekkel és félszigetekkel tagolt Valdaji tó egyrészt igen festői, másrészt kiváló stratégiai elhelyezkedésének is köszönhetően régóta a mindenkori orosz/szovjet elit kedvelt nyaralóhelye volt.

Ennek a partján található Putyin fent említett három ingatlanjának egyike, méghozzá az, ahol a Navalnij-féle tényfeltáró csapat, illetve a Projekt nevű orosz oknyomozó csapat tudomása és közvetett bizonyítékai szerint az elnök és titokban tartott családja az idő nagy részében lakik.

A terület Putyinnak a kétezres évek elején tetszett meg. A Valdaji tavat bizonyos szint fölött minden szovjet/orosz vezető ismerte, a tó keleti felének egyik, alant látható félszigetén ugyanis az 1930-as években nagy területet sajátított ki magának a szovjet állam, ahol nyaralók és egyéb pihenőépületek egész sorát húzták fel a fontos állami- és pártvezetők szórakoztatására.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.