Erasmuson tanuló lányát látogathatta meg Orbán Viktor Firenzében

utazás
2023 március 08., 17:28

Firenzében tanul Erasmuson Orbán Viktor egyik lánya, ezért szállt le ott a honvédség gépe, hazafelé Egyiptomból, írta a Twitteren Stefano Bottoni olasz-magyar történész.

link Forrás

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hétfőn írta meg, hogy a honvédségi 604-es Airbus az egyiptomi látogatás után március 1-jén leszállt Toszkánában, és egyórás pisai kitérő után indult tovább Magyarországra.

Hadházy szerdán is posztolt az ügyről, az ő forrásai is megerősítették az információt, hogy Orbán a lányát látogatta meg. „A kormányfő tehát egy családi program miatt tett kitérőt, ami csak a repülőgép üzemeltetési költségét tekintve legalább 3-4 millió forintba került az adófizetőknek. Hogy pontosan mennyibe, azt továbbra sem hajlandó elárulni a Honvédelmi Minisztérium, inkább játsszák a hülyét, hogy ők nem tartják számon, mibe kerülnek a gépek repült óránként” – írta a képviselő Facebookon.

link Forrás

A 24.hu írta meg, hogy egy olvasója pénteken Firenze belvárosában fotózta le Orbánt, amint a Piazza Carlo Goldonin sétált a feleségével, Lévai Anikóval. A 444 egyik olvasója pedig szombaton Velencében fényképezte le a miniszterelnököt:

photo_camera Fotó: olvasónk

A HVG megkérdezte Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét arról, hogy Orbán valóban a lányát látogatta-e meg Firenzében, de Havasi csupán annyit válaszolt, hogy „Orbán Viktor magánprogramon volt Olaszországban”, a program részleteiről pedig nem tud tájékoztatást adni.