Újra kell játszani a magyarellenes szurkolói hőbörgés miatt félbeszakított futballmeccset Erdélyben

külföld
2023 március 09., 18:02

Ez aztán a fordulat, újrajátsszák a Sepsi OSK–FCU Craiova meccset, írja a SzékelySport. A Román Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága csütörtök délután hozta meg e sokakat váratlanul érő döntését.

A román szuperliga 23. fordulójában, január 29-én rendezett sepsiszentgyörgyi mérkőzést, mint arról mi is beszámoltunk, a 26. percben fújta le Andrei Chivulete játékvezető a craiovai drukkerek magyarellenes megnyilvánulásai miatt. A Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága február 15-én úgy határozott, a Sepsi OSK zöld asztalnál 3–0-ra megnyeri a bajnokit.

link Forrás

A fellebbviteli bizottság most felülírta ezt a döntést, és úgy határozott, az első perctől újrajátsszák a meccset. Ezen csak a Sepsi OSK szurkolói vehetnek részt, mivel helybenhagyták a craiovai drukkerek hatmeccses idegenbeli eltiltását.

A fellebbviteli bizottság emellett mindkét csapatot azonos, 22 500 lejes (1,75 millió forint) bírsággal sújtotta. Az alapfokú döntés a Sepsi OSK-nak még nagyobb, 25 ezer lejes) büntetést irányzott elő, mert házigazdaként nem tett eleget rendfenntartói feladatainak.