Kétszer háromsávosra bővítenék az M7-est Székesfehérvárig

közlekedés
2023 március 11., 09:46

Budapest és Székesfehérvár közt mindkét oldalon háromsávos lenne az autópálya. Eddig csak a főváros felé vezető oldalon volt így. Erről Molnár István, a Magyar Közút Zrt. Fejér megyei területi igazgatója beszélt a feol.hu-nak.

Az M7-es azon szakasza, ahol az egyik oldalon már háromsávos.
photo_camera Az M7-es azon szakasza, ahol az egyik oldalon már háromsávos.

A cikkben nincs szó arról, hogy mikor állnának neki a bővítésnek, de a területi igazgató elárulta, hogy a Magyar Koncessziós Infrastruktúra-fejlesztő Zrt feladata lesz majd az M7-es átépítése.

A hvg.hu felidézi, hogy a sztráda ezen részének bővítése korábban is felvetődött már, ám 2018 augusztusában Palkovics László, aki akkor az azóta már nem létező Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezette, akkor azt mondta: „Egyelőre a Balaton felé vezető autópályaszakaszon nem tervezi a kormány harmadik sáv építését, ugyanis a Balaton lefelé menő forgalom időben sokkal jobban eloszlik a tapasztalatok szerint. Általában csütörtök estétől szombat délutánig utaznak arrafelé a legtöbben, a főváros irányába azonban szinte egy időben, vasárnap délután kelnek útra az emberek. Budapest felé pedig már megvan a harmadik sáv Székesfehérvártól”.