Hétvégéken ismét a gyalogosoké lesz a pesti alsó rakpart belvárosi része

Budapest
2023 március 13., 07:50

Idén először a március 18–19-ei hétvégén nyílik meg a pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt. A BKK híre szerint a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők – a már jól bevált gyakorlatnak megfelelően – autómentes környezetben használhatják a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartszakaszt.

Az útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők.

A BKK ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a teljes átadásáig a Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, ezért a pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják, amire a kihelyezett tájékoztatók hívják fel a figyelmet.

Kerékpárosok és gyalogosok közlekednek az autósok elől a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton, előtérben motoros rendőrök 2020. május 16-án.
photo_camera Kerékpárosok és gyalogosok a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton 2020. május 16-án Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A rakpart tavaly szeptemberben nyílt meg legutóbb az érdeklődők előtt, idén március 18-tól hétvégenként és ünnepnapokon „folytatódik a népszerű hagyomány”. A megnyitott rakpartnak köszönhetően a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, autómentes környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét.

A BKK kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a gyalog járó felnőttekre és gyermekekre.