Csányi Sándor egy családi vagyonkezelőbe kezdte átpakolni a vagyonát

PÉNZ
2023 március 16., 13:35

Csányi Sándor és családja egy vagyonkezelő alapítványba csoportosítja át a vagyonát a Telex információi szerint: a bírósági rendszerből kiderül, hogy a tavaly év végén alapított Unity Vagyonkezelő Alapítvány ügyvezetésében és kurátorai között név szerint felbukkannak az OTP elnök-vezérigazgatójának gyerekei, akiknek „megbízása" a nyolcvanadik életévük betöltéséig szól.

A lapnak megszólaló szakértő szerint a vagyonkezelő alapítványok és a szerződéses alapú bizalmi vagyonkezelés alkalmas a családi vagyonok örökítésére. Az alapítványt 700 millió forint készpénzzel hozták létre, az Opten céginformációs rendszere szerint székhelyük a MOM Parkban található.

Az OTP a Telex kérdésére - hogy mit lehet tudni az alapítványról és milyen vagyonelemek kerültek ide - annyit közölt, hogy Csányi cégének, a Bonitás 2002 Zrt. vagyonának átruházása a Unity Vagyonkezelő Alapítvány részére „generációkon átívelő módon, hosszú távon fenntarthatóvá teszi a Dr. Csányi Sándor által megteremtett pénzügyi és vállalati vagyon családi tulajdonlását”.