Ukrajnában épít új tusfürdőgyárat az Unilever

külföld
2023 március 16., 11:33

Ukrajnában épít 20 millió eurós beruházással új sampon- és tusfürdőgyárat az Unilever, így megduplázza ukrajnai dolgozóinak számát. A cég közleménye szerint a Kijev régiójában megvalósuló beruházás célja, hogy támogassa a vállalat növekvő ukrajnai üzletágait, illetve demonstrálja hosszú távú elkötelezettségét az ország iránt. Az építkezés idén kezdődik, a gyár pedig várhatóan 2024-ben nyit.

Közleményük szerint az új gyártóközpontban samponok és tusfürdők készülnek majd, elsősorban az ukrán piacra, de a jövőben más európai országokba is exportálhatják a termékeket.

Azt írják, „az ukrajnai háború kitörése óta az Unilever kiemelt figyelmet fordít ukrán munkavállalói és családjuk biztonságára. A vállalat több mint 15 millió euró támogatással és alapvető Unilever termékek adományozásával járult hozzá a humanitárius segélyezési kezdeményezésekhez. A vállalat ezt követően is folytatja a humanitárius segélyezést”.

A londoni székhelyű Unilever árbevétele tavaly 9,2 százalékkal 60,1 milliárd euróra bővült, 11,3 százalékos áremelkedés és 2,1 százalékos volumencsökkenés mellett. A vállalat éves nyeresége 2022 egészében 8,269 milliárd euró volt, 24,9 százalékkal több az előző évben elért 6,621 milliárd eurónál.