Maffiafőnökök képeivel díszített kábítószert foglaltak le Szicíliában

külföld
2023 március 21., 13:31

Körülbelül 200 ezer euró, átszámítva 78 millió forint értékű, a szicíliai maffia főnökeinek arcképével díszített kábítószert foglaltak le az olasz hatóságok egy raktárban a dél-olaszországi Marsalában.

photo_camera A lefoglalt kábítószerek. Fotó: CARABINIERI/via REUTERS

A rendőrök a hasist, kokaint és marihuánát celofánba bugyolálva találták meg, a csomagoláson pedig Matteo Messina Denaro, Toto Riina és a Keresztapa című film szereplőinek arcképe volt.

Matteo Messina Denaro volt a szicíliai maffia legmagasabb rangú embere, januárban tartóztatták le. Denaro a szicíliai Castelvetrano egykori maffiavezérének fiaként 1993-ban vette át a Cosa Nostra vezetését az akkor már 23 éve körözött Tito Riinától, aki addig a szicíliai „maffiafőnökök főnöke” volt. Mindkét férfit többszörös életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, Riina 2017-ben halt meg a börtönben, Denarót pedig jelenleg a közép-olaszországi L'Aquila városának szigorúan őrzött börtönében tartják fogva.

photo_camera Matteo Messina Denaro a letartóztatásakor januárban. Fotó: HANDOUT/AFP

Az ügyészség szerint Denarónak köze lehet a szicíliai maffia által elkövetett legszörnyűbb bűncselekményekhez, köztük az 1992-es pokolgépes támadáshoz, amelyben életét vesztette Giovanni Falcone és Paolo Borsellino bíró, és egy 1996-os gyilkossághoz, amelynek során megfojtották és savban feloldották egy maffiózó 12 éves fiát.

Denaróról Boros Juli írt hosszabban: „Régebben Nietzschéért, mostanában inkább Putyinért rajongott a 30 év után letartóztatott maffiafőnök”. (MTI/Reuters)