Dömötör Csaba szerint a demokrácia fokmérője, hogy az ellenzéki pártok büntetlenül bonthatnak le egy darab kordont

filozófia
2023 március 29., 09:56

Míg Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára „Ahelyett, hogy kapálnál, bazdmeg!" kiáltással vezette le az ideget Gelencsér Ferencen, a Momentum pártelnökén, Dömötör Csaba parlamenti államtitkár a mai ellenzéki kordonbontása kapcsán a demokráciáról értekezett röviden.

„Bár tiszteletben tartom, hogy így akarják felhívni magukra a figyelmet (az ellenzéki pártok), de ez egyre reménytelenebb", mondta, majd kérdésünkre hozzátette, hogy a Fidesz 2007-es kordonbontása egy törvénytelen állapot felszámolása volt, és

az, hogy az ellenzéki pártok büntetlenül csinálhatnak ilyesmi akciókat, azt mutatja, hogy milyen nagy mozgásterük van.

link Forrás

Szerdán reggel fél kilenc tájban ismét nekiment a volt Karmelita kolostor bejáratát mondvacsinált okból elzáró kordonnak Hadházy Ákos és a Momentum parlamenti frakciója - az akciót élőben is közvetítettük. A kordonról Hadházy - akire állítólagos szabálysértés miatt rászálltak a helyszínt védő rendőrök - azt mondta, „a cinizmus, hazugság szimbóluma, ami abból a hazugságból épült fel, hogy az építkezést védi, pedig valójában azért, hogy a sajtó ne tudja kérdezni a kormányülésre érkezőket".

A kordonbontás egyik legmozgalmasabb pillanata - szó szerint - a szemközti építkezés musicaljelenetté változott állványzata volt, amin a munkások irtó hangosan kezdtek kopácsolni. Mivel itt mostanában nem zajlott látható munka, úgy tűnhet, mintha a tiltakozó akció miatt indultak volna be ők is. Dömötör az interjú végén már csak azt ismételgeti, hogy az ellenzéki képviselőkkel nagyon szívesen vitatkozik a parlamentben, csakhogy szerinte „oda ők nem igazán járnak be".