Kitoloncolnak egy férfit Indonéziából, mert pucér fenékkel fotózkodott Bali egyik szent hegyén

turizmus
2023 március 29., 12:41

Kitoloncolnak és legalább hat hónapra kitiltanak egy orosz férfit Indonéziából, miután elterjedt róla az interneten egy fotó, amin háttal, letolt gatyával és pucér fenékkel pózol Bali egyik szent helyén, az Agung-hegy tetején. Ez Bali egyik legmagasabb pontja, és a hindu vallás szerint az istenek lakhelye. A férfi bocsánatot kért, és a tudatlanságával magyarázta tettét, de a hatóságok szerint „nincs mentség” a viselkedésére.

Az Agung-hegy vulkánja
photo_camera Az Agung-hegy vulkánja Fotó: SONNY TUMBELAKA/AFP

A Bali Jogi Hivatal vezetője azt mondta a Jakarta Postnak: a férfi „megszegte a normáinkat és nem tartotta tiszteletben a kultúránkat.” A döntéssel Bali tiszteletbeli orosz konzulja is egyetértett, szerinte a turista „őrült,” amiért ezt csinálta. A férfi a felháborodást követően részt vett egy különleges rituálén is, amivel megtisztítják a hegyet.

Indonéziában egyébként az utóbbi időben igyekeznek visszaszorítani a külföldiek kicsapongásait, például a turisták őrült motorozását, amiben az oroszok és ukránok járnak az élen. Tavaly egy kanadai színészt toloncoltak ki, miután meztelenül táncolt egy másik hegyen, 2021-ben pedig egy orosz párról került ki egy videó, amin az Agungon szexeltek. (BBC)