Rendőri zaklatással, zárkával fenyegető videóval próbálja elriasztani a fiatal brit férfi turistákat az amszterdami önkormányzat

ÉLET
2023 március 29., 05:26

A 2020-as évek egyik legerősebb városmarketing-kampányával próbálja elriasztani az amszterdami utazást tervező 18-35 éves brit férfi turistákat Amszterdam önkormányzata.

A kampányfilm annyiban is újító, hogy teljes mértékben mentes bármifajta politikai korrektségtől, sőt szánalmas kukacként, általánosítva bélyegez meg egy jelentős embercsoportot. Méghozzá az ismert holland települést hétvégi hányó, hugyozó és betépve kurvázó célpontnak tekintő angol fiatalembereket.

Az oktatófilm jellegű reklám egy alkoholos üveg utcai összetörésével indul:

Hogy a következő képből kiderüljön, az elkövető egy részeg fiatal fickó. Itt maradt egyedül hiba a filmben, a főszereplő ugyanis nem félmeztelen és túl vékony a megbélyegzéshez.

A Politie ennek ellenére szívbaj nélkül elkapja, a falhoz szorítja:

Bár nem áll ellen, megbilincseli:

autóba tuszkolja, beviszi, ujjlenyomatot vesz róla, guantanamói stílusban alázza egy kicsit

aztán bezárja gondolkodni azon, hogy miért nem Bulgáriába ment inkább beerbike-ozni vagy Budapestre bérelt Trabantból meztelenül kihányni.

Közben fenyegető szövegek futnak arról, hogy egy vadabb, dúlós éjszaka ára 140 font büntetés + büntetett előélet + csökkenő életkilátások. A végső, nagybetűs üzenet pedig az, hogy maradjanak távol.

A teljes film itt tekinthető meg:

link Forrás

via BBC