Fokozatosan javul Ferenc pápa állapota

egyház
2023 március 30., 11:59

Ferenc pápánál március 29-én, szerda délután a római Gemelli klinikán légúti fertőzést állapítottak meg (nem covidos), ami néhány napos kórházi kezelést igényel. Állapota javul, kezelése folytatódik, írja a Magyar Kurír a Vatikán közleménye alapján csütörtökön. Szerdán azt mondták, az egyházfőt előre tervezett vizsgálatokra vitték, később frissítették a közleményt a többnapos kezelésről szóló információval.

photo_camera Fotó: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

„Nem kell aggódni, a Szentatyával minden rendben van” – közölte a HVG megkeresésére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóosztálya, amikor arról kérdezték őket, lehet-e bármilyen hatása Ferenc pápa kórházba kerülésének a pápa április végén esedékes magyarországi látogatására.

A hivatalos program szerint a pápa április 28-án, pénteken reggel érkezik, először Novák Katalin köztársasági elnökkel, majd Orbán Viktorral és tisztviselőkkel találkozik. Ezeket követően délután beszédet mond a püspökök, papok, diakónusok, szerzetesek, papnövendékek és lelkipásztori munkatársak előtt a Szent István Bazilikában. Szombaton a Rózsák terei templomban szegényekkel és menekültekkel, majd délután pedig a Papp László Sportarénában fiatalokkal találkozik a pápa, április 30-án pedig délelőtt fél tízkor misét tart a Kossuth Lajos téren.