Házi őrizetbe kerül át Andrew Tate és testvére

bűnügy
2023 március 31., 20:04

Már négy hónapja van rácsok mögött Andrew Tate és testvére, Tristan, viszont a bukaresti bíróság pénteki döntése nyomán házi őrizetbe helyezik át őket, írja a BBC. A Romániában előzetes letartóztatásban lévő nőgyűlölő influenszer, valamint testvére-tettestársa egy korábbi döntés szerint április 29-ig maradt volna börtönben. Két további társukat, Georgiana Naghelt és Luana Radut már korábban háziőrizetbe helyezték át.

A döntés szerint mind a négyüknek abban az épületben kell maradniuk, ahol laknak, kivéve, ha van bírósági engedélyük elmenni valahová.

Andrew Tate (kezében könyvvel), tőle jobbra testvére, Tristan Tate
photo_camera Andrew Tate (kezében könyvvel), tőle jobbra testvére, Tristan Tate Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Andrew Tate-et december 30-án vették őrizetbe nemi erőszak, szervezett bűnözés és emberkereskedelem vádjával. A Tate testvérek előzetes letartóztatását legutóbb március 22-én hosszabbították meg április végéig.

Az amerikai–brit kickbokszbajnokból lett valóságshow-szereplő, majd influenszer Tate-et és testvérét azzal gyanúsítják, hogy elrabolt és pornográf tartalmak készítésére kényszerített hat fiatal nőt. Ezen kívül az elmúlt hetekben 3 nő vádolta Tate-et azzal, hogy megerőszakolta őt. A román ügyészség lefoglalta Andrew Tate és testvére, Tristan Tate teljes romániai vagyonát, benne több ingatlannal és luxusautókkkal.