Új, minden balosnál sokkal viccesebb kormánypárti humoristacsapat tűnt fel, egyből leleplezték a szélsőbaloldali terrorveszélyt

MŰVÉSZET
2023 március 31., 03:57

Magyarországon hosszú ideje kellemetlenül ideges a hangulat, ezért külön meg kell becsülni, ha valaki igazi régi vágású, áthallások nélküli, dőljünk hátra és hugyozzunk be, de a szó jó értelmében-típusú szórakoztató produkcióval lép elő. És a Hír Tv „Célpont” című műsora most éppen ezt tette. Olyan hibátlan, pöpec oknyomozóműsor-paródiát csaptak le az asztalra, hogy azt mindenkinek látnia kell.

A nyitány, mint oly sok zseniális paródia esetében, ék egyszerűségű.

Miközben a háttérből "felvonulnak az orkok Osgiliathnál" típusú, rettenetes események eljövetelét sugalló zene szól, a mit sem sejtően zöldellő tavaszi parkban feltűnik Móna "Ministráns" Márk - akit a műsorban soha többé nem fogunk látni - és a következő szöveggel indít:

"Emlékeznek még a februárban történt antifa támadásokra? Sajnos mi igen." Tökéletes hópehelyparódia mindössze 9 szóban, a névelőt is ideszámolva! A dili egyelőre csak verbálisan folytatódik, hiszen a túlérzékeny lelkű libsi riportert és Bagi Ivánt egyszerre karikírozó Móna tovább beszél:

"Azóta sokat foglalkoztunk ezzel a témával.

MOST MÉLYEBBRE ÁSTUNK

Megjártuk a pesti szélsőbalos szórakozóhelyeket, illetve voltunk marxista felolvasóesten is."

majd PAKK, máris ott vagyunk az akció sűrűjében, egy feltételezhető Bűnbarlang bejárata előtt. A zene torokszorító, a veszély pedig akkora, hogy a halállal is dacoló operatőr képtelen ráállítani az élességet a Gólya bejárata feletti cégérre.

Az ismert szórakozóhely nevét természetesen a szélsőségesek bosszújától joggal tartó Női Narrátorhang sem meri kimondani, csak "egy budapesti presszóként" emlegeti, amitől a hangulat egyből kémfilmes lesz.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.