Az óbudai polgármester szerint Demeter Szilárd össze-vissza beszél a Sziget fesztiválról

fesztivál
2023 április 01., 14:34

„Az állam által, illetve most már a Demeter Szilárdéknak átjátszott területeken a Sziget fesztivál egy nagyon kis része, leginkább a közlekedési segítsége zajlik, de hogy még pikánsabb legyen a dolog, én nem tudok arról, hogy Demeter Szilárd alapítványának bármi baja lenne a Sziget fesztivállal, szerintem itt egész egyszerűen össze-vissza beszél” - reagált Kiss László óbudai polgármester Demeter Szilárd szombati kijelentésére, miszerint ha a Petőfi Kulturális Ügynökség úgy döntene, akár megszűnhetne a Sziget fesztivál.

Kiss László, Óbuda DK-s polgármestere 2020 januárjában
photo_camera Fotó: Halász Júlia

Demeter a Spirit FM-en korábban azt nyilatkozta, hogy a Hajógyári sziget ikonikus helyszínei - nyolc hektárnyi terület - az ügynökség tulajdonában vannak. Kiss ehhez képest azt állítja, hogy az a terület, ahol a rendezvény zajlik, jelentős részben a fővároshoz, illetve Óbudához tartozik.

A Sziget menedzsmentje az ATV megkeresésére nem nyilatkozott, csupán annyit reagáltak, hogy a fesztivált mindig széleskörű együttműködésben szervezik, és elismerésnek veszik, hogy Demeter nem csak a Sziget számokban kifejezhető pozitív turisztikai és gazdasági hatását emelte ki, hanem annak kulturális jelentőségét.

Demeter a kulturális jelentőségre hivatkozva döntött úgy, hogy mégis fenntartják a fesztivált, igaz, mostantól évente kötnek új szerződést, hogy „a polgárok visszakaphassák a szigetet”.