Újabb csodás történet az NB I.-ből: az Újpest kameruni légiósa egymás után kétszer hagyta ki ugyanazt a tizenegyest

foci-eb
2023 április 03., 08:48

Nem mindennapi eseménysor szórakoztatta magas szinten a magyar foci iránt érdeklődő publikumot a szombati UTE–ZTE NB I.-es futballmeccsen. A kiesés elől menekülő újpesti csapat Csoboth Kevin góljával 1-0-ra vezetett már, amikor a válogatottban is számításba vett játékos tizenegyest harcolt ki. A büntetőt némi videózás után adták meg, elvégzésére pedig meglepetésre a kameruni Petrus Boumal vállalkozott, aki háromszoros válogatottsága ellenére arról is híres, hogy tavaly nyári érkezése óta egyetlen gólt sem szerzett még a magyar bajnokságban.

Most sem változtatott ezen, ugyanis elsőre gyámoltalanul Demjén ZTE-kapus kezei közé gurította a labdát. De ezzel nem volt vége, mivel Demjén elmozdult a lövés előtt, így a bíró újrarúgatta a tizenegyest. Boumal másodjára is odaállt – és mellé vágta.

photo_camera Csoboth Kevin kihasználatlan tizenegyest harcol ki Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

„Ognjen Mudrinszki volt kijelölve a tizenegyes elvégzésére, nem gondoltam második játékosra – nyilatkozta a meccs után Nebojsa Vignjevics Újpest-edző. – Mivel a támadónkat sérülés miatt korábban le kellett cserélni, Yohan Croizet-vel egyeztettem, hogy elvállalja-e, de Boumal jelentkezett, hogy magabiztosnak érzi magát.”

A dráma drámaiságát mérsékli, hogy Csoboth a második félidőben rúgott még két gólt, és bár a Zalaegerszeg sem tétlenkedett, a hazai csapat 3-2-re nyerni tudott.

Videó a történtekről:

link Forrás