Kormányközeli káderekkel töltik fel a Volánbusz igazgatóságát

POLITIKA
2023 április 04., 06:30
Vida József, a Takarékbank egykori elnök-vezérigazgatója, a Volánbusz leendő igazgatósági elnöke
photo_camera Vida József, a Takarékbank egykori elnök-vezérigazgatója, a Volánbusz leendő igazgatósági elnöke Fotó: Takarék Csoport

A 24.hu szerint kormányközeli üzletemberekkel bélelik ki a megújuló Volánbusz igazgatóságát, amit Vida József, Mészáros Lőrinc egykori bizalmasa, a kormányközeli óriásbank egykori vezetője, a TV2 korábbi résztulajdonosa vezet majd.

Ez a lap szerint annyiban meglepetés csak, hogy amíg az igazgatóság többi tagjának valamilyen közlekedéspolitikai tapasztalata azért van, Vidáról ez nem mondható el.

Az értesülések szerint az igazgatóság tagja lesz Németh Lászlóné, a második Orbán-kormány egykori nemzeti fejlesztési minisztere, akit később a nemzeti közlekedési stratégia kidolgozásával is megbíztak.

Bekerült továbbá Eppel János, a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. volt ügyvezetője, ő jelenleg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke és a külügyi igazgatás alatt álló Eximbank felügyelőbizottsági tagja.

És tag lesz Dancsó József, aki szintén az Eximbank alkalmazásában állt egészen tavalyig, és a Magyar Államkincstár elnöke is volt 2014 és 2017 között.

Ismert név még Magyar Péter, a Diákhitel Központ volt vezetője, akit a nagyközönség inkább Varga Judit nemrég elvált férjeként ismer. Magyar elmondása szerint nyolc évig foglalkozott közlekedési szakpolitikával Magyarország uniós Állandó Képviseletén, és tagja a Magyar Közút Zrt. igazgatóságának is.

A felügyelőbizottságba bekerült Vereczkey Zoltán, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke és Szarvas Ferenc, a MÁV egykori elnök-vezérigazgatója is; ugyanitt megőrizte tagságát Brauner Béla és Fazekas Kovács János. (24.hu)