Stormy Daniels szerint Trumpot, azaz „a királyt letaszították a trónról”

külföld
2023 április 07., 10:41

Másfél órás interjút adott a Stormy Daniels művésznéven ismert pornószínésznő, Stephanie Clifford, Donald Trump volt amerikai elnök vád alá helyezése óta először - írja a Guardian. A felnőttfilm-sztár többek között arról beszélgetett Piers Morgannal, hogy hogyan találkozott még 2006-ban Trumppal és milyen érzés volt most a bíróságon újra látni.

Stormy Daniels
photo_camera Stormy Daniels Fotó: JOE RAEDLE/AFP

Daniels elmondta, hogy bár szeretné, ha a volt elnököt „felelősségre vonnák”, nem hiszi, hogy börtönbe kerül. „Nem hiszem, hogy az ellenem elkövetett bűncselekményei megérnék a börtönbüntetést. Viszont úgy érzem, hogy a többi dolog, amit tett, abszolút börtönbüntetést érdemel, ha bűnösnek találják.” Amikor Morgan arról kérdezte, hogy milyen érzés volt látni Trumpot a bíróságon, Daniels azt mondta, hogy „sokkolta”, mert azt hitte, meg fogja úszni. „A királyt trónfosztották - többé már nem érinthetetlen. Senki sem lehet érinthetetlen, nem számít, mi a munkaköri leírása, felelősségre kell vonni a tetteiért.”

Daniels a múlt héten „biztonsági okokra” hivatkozva halasztotta el a Morgannek adott interjújának eredeti időpontját. Ennek kapcsán azt mondta, hogy rendszeresen kap fenyegetéseket is, mostanában minden tizedik üzenet, amit kap, halálos fenyegetés. „Olyanok, mint az öngyilkos merénylők” - mondta a pornósztár a zaklatóiról. „A lelkük mélyén úgy érzik, hogy helyesen cselekednek.”

Trumpot azzal vádolja az ügyészség, hogy 2015 augusztusa és 2017 decembere között számos alkalommal meghamisította New York-i vállalkozásának könyvelését. Olyan összegeket, mint például amit Daniels hallgatásának megvásárlására költöttek, és amelyek valójában a közvélemény befolyásolását célozták, ártalmatlan tételként tüntettek fel a könyvelésben. Trump első napjáról a büntetőbíróság előtt itt írtunk hosszabban.