Azért találták fel a zenélést, hogy egy kanadai metálos arc angol/magyarul énekelhesse el a Metál az ész című számot a Pokolgéptől

MŰVÉSZET
2023 április 12., 10:33

Ha jövőre tényleg átveszi az uralmat az AI és kiirtja az emberiséget, én azt szeretném kérni, hogy előtte egyszer még játsszák le a Metál az észt. De ne az eredeti, Pokolgép-féle verziót, hanem a kanadai Ice War által előadott feldolgozást. Pedig nem is vagyok metálos.

Csakhogy ezt a lenyűgöző feldolgozást a világ legviccesebb nyelvén, vagyis urigellerül éneklik, amitől az ember a saját kihalásakor is annyiszor röhögi el magát, ahányszor csak újraindítja a számot. A szám ráadásul olyan, mintha a totál kikészült, de egy kis szpiddel mozgóképessé tett Paksi Endre énekelné, összeölelkezve Uri Gellerrel.

Nem hiszed el? Feküdj föl a ravatalra vagy simán csak ülj be a székedbe, tedd fel a fülest, és hajrá! Jótanács türelmetleneknek: istentelen hosszú a bevezető, ha ideges típus vagy, kezdd 0:50-től!

link Forrás

Végül pár szót az előadóról. Az Ice War ugyan tőrőlmetszett együttesnévnek hangzik, de ez valójában egyetlen hiperaktív kanadai fickó, Jo Capitalicide művészneve, aki egymaga játszotta fel az összes hangsávot, és ő is énekel. Capitalicide úgynevezett metálkaméleon, hiszen fellépett Axehead, Dexezon, Jo 245, Jo Galipeau, Jo Steel, La Loix, Metachrist, Reverand Jo Reverb és Spectral Dance néven is.