Nyilvános rendezvényen dobtak füstbombának tűnő tárgyat Fumio Kisida japán miniszterelnökre

külföld
2023 április 15., 05:31

Sértetlenül evakuálták Fumio Kisidát egy nyilvános rendezvényről, ahol beszédet kezdete után nem sokkal egy füstbombának tűnő tárgyat dobtak rá. A helyi média értesülései szerint egy embert őrizetbe vettek Wakayamában, a rendezvény helyszínén. A hatóságok is megerősítették a letartóztatást.

Gyanúsított a földön.
photo_camera Gyanúsított a földön. Fotó: KENICHI UNAKI/The Yomiuri Shimbun via AFP

Felvételeken látni, ahogy a robbanás után a tömeg pánikszerűen oszolni kezdett. Kishida, aki röviddel az eset után már úton is volt, hogy folytassa kampányát, bocsánatot kért, amiért sokaknak „aggodalmat és gondot” okozott. Egy másik felvételen látni, ahogy rendőrök és hatósági személyek rávetik magukat egy emberre, aki feltehetőleg a támadás gyanúsítottja.

link Forrás

Tavaly nyáron Abe Sinzó egykori japán miniszterelnök ellen követtek el merényletet egy választási kampányesemény közben. A 67 éves volt kormányfő a helyi képviselőjelölt mellett mondott kortesbeszédet, amikor egy férfi odalépett a pulpitushoz, előhúzott a háta mögül egy fegyvert, és kétszer rálőtt. Sinzó később kórházban belehalt sérüléseibe. (BBC)