130 ukrán hadifoglyot engedtek szabadon az ortodox húsvét alkalmából

háború
2023 április 16., 11:33

Százharminc ukrán hadifoglyot engedett szabadon a Wagner-csoport az ortodox húsvét alkalmából - közölte vasárnap egy magas rangú ukrán elnöki tisztviselő.

Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője a Telegramon közölte, hogy a fogolycserével újabb százharminc ukrán katona térhet haza orosz fogságból. Hozzátette, hogy a fogolycsere több szakaszban zajlott az elmúlt napokban. Az nem derült ki, hogy hány orosz katona szabadult.

Jermak szólt arról is, hogy a hazatérők között katonák, határőrök, a nemzeti gárda tagjai, tengerészek és az állami határőrség alkalmazottai is vannak. A szabadonengedésről készült videókon az látszik, hogy néhány katonát hordágyon visznek társaik egy fehérzászlós tank mögött haladva. A most bejelentett csere volt a második nagy fogolycsere az elmúlt héten. Hétfőn Oroszország és Ukrajna közölte, hogy nagyszabású fogolycserét hajtottak végre: 106 orosz hadifoglyot engedtek szabadon 100 ukránért cserébe.

Ukrajna pénteken arról is beszámolt, hogy 82 katonájának holttestét is visszaszerezte az oroszok által ellenőrzött területről. (Reuters, MTI)