A második Orbán-kormány oktatásért felelős minisztere is aláírta a státusztörvény elleni nyilatkozatot

oktatás
2023 április 18., 12:38
Réthelyi Miklós orvos, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke, miután átvette a Magyar Érdemrend középkereszt a csillaggal kitüntetést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől a Parlament Vadásztermében 2019. augusztus 19-én.
photo_camera Réthelyi Miklós orvos, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke, miután átvette a Magyar Érdemrend középkereszt a csillaggal kitüntetést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől a Parlament Vadásztermében 2019. augusztus 19-én. Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Az Orbán-kormány 2010 és 2012 közötti – oktatásért is felelős – nemzetierőforrás-minisztere, Réthelyi Miklós is aláírta a pedagógusokat támogató nyilatkozatot, ami így kezdődi:

„Nem részleteiben, teljes egészében kell nemet mondanunk a pedagógusok jogállásáról szóló törvénytervezetre és az ehhez kapcsolódó törvénymódosításokra: e jogszabályok szelleme, a bennük megnyilatkozó szándék elfogadhatatlan.”

A kezdeményezők megkeresésére a Válasz Online hozta nyilvánosságra a jövő heti tanársztrájk elé időzített, pedagógusok melletti, az őket sújtani hivatott köztatási státusztörvény elleni nyilatkozatot és az aláírókat, akik között ott vannak olyan kiábrándult jobboldaliak, mint Ángyán József, Bod Péter Ákos, Csaba László és Jeszenszky Géza.