Ron DeSantis börtönt építene a floridai Disney World mellé

külföld
2023 április 18., 04:48

Florida kormányzója, az amerikai elnökségért hamarosan versenybe szálló Ron DeSantis újabb ötletet vetett fel: börtönt kellene építeni a Disney floridai vidámparkja mellett. DeSantis már egy éve harcol a Disney-vel, miután a cég bírálta DeSantis szexuális felvilágosítást és a genderoktatást korlátozó törvényjavaslatait. A republikánus kormányzó ezután idén februárban írta alá azt a helyi törvényt, amivel lényegében állami ellenőrzés alá vette a gigavidámpark területét.

photo_camera Fotó: CHRIS DUMOND/Getty Images via AFP

DeSantis hétfőn közölte, hogy a floridai törvényhozók most olyan jogszabályokon dolgoznak, amikkel a Disney vidámparkjának működését ellehetetlenítenék, például hogy a csúszdáik ne élvezzenek mentességet az állami biztonsági ellenőrzések alól. Emellett felvetette, hogy a közelben egy másik vidámparkot, sőt egy börtönt is lehetne építeni. A BBC beszámolója szerint DeSantis „széles mosollyal” közölte mindezt, majd azt mondta: „a lehetőségek végtelenek”.

A Disney egyelőre nem reagált, de Bob Iger, a cég vezérigazgatója korábban azt mondta, DeSantis álláspontja „Florida-ellenes”, és a kormányzó „egy vállalatot akar megbüntetni alkotmányos jogának gyakorlása miatt”. (BBC)