A pápa és Beyoncé is bukta a kék pipáját Twitteren

TECH
2023 április 21., 04:20

Mi a közös Beyoncéban és Ferenc pápában? Például az, hogy mától már egyikük személye sincs úgymond hitelesítve Twitteren - írja a BBC.

Az Elon Musk tulajdonában álló közösségi oldal csütörtökön több ezer, korábban már hitelesített fiókról távolította el a kék pipát. Azoknak a felhasználók, akik szeretnék megtartani, évi 84 dollárt kell fizetniük.

A Twitter 2009-ben vezette be az ellenőrző funkciót, miután egy korábbi profi baseball-játékos beperelte a céget, mivel valaki visszaélt a nevével, és hamis fiókot hozott létre. Néhány órával a pipák elvesztése után egy hamis Hillary Clinton-fiók, „bejelentette”, hogy ismét indul az elnökségért.

A Twitter új ellenőrző rendszerében arany, szürke és kék jelvények lesznek, ezek elvileg pontosabban jelzik, hogy egy fiókot hogyan ellenőriztek. Bár Elon Musk a változásokat igyekszik úgy beállítani, mintha azoktól a Twitter egy demokratikusabb felületté válna, valójában a dezinformáció terjesztését segítik. A kék jelvényesek bejegyzéseit például előbbre sorolják, és az ajánlófülnél (For you) csak ellenőrzött fiókok jelennek meg ezentúl.

link Forrás


A közösségi média szakértői attól tartanak, hogy a fizetős hitelesítés a félretájékoztatás felerősödéséhez fog vezetni, ami sok hirdetőt elriaszthat.

Musk azonban optimista, a BBC Newsnak azt mondta, úgy érzi, jó irányba haladnak. „Összességében úgy gondolom, hogy a tendencia nagyon jó” - tette hozzá.

Kiemelt videóink