Az agyonlőtt operatőr családja beperelte Alec Baldwint

külföld
2023 április 22., 08:38

Bár a büntetőeljárásban ejtették a vádakat Alec Baldwin ellen, Halyna Hutchins, a Rust című film forgatásán agyonlőtt operatőr családja polgári pert indított a színész ellen. Baldwin, aki producere is a Rust című westernnek, a forgatás során lőtte agyon Hutchinst, amikor egy jelenet próbája során lövést adott le fegyverével, amiben vaktöltény helyett éles lőszer volt.

Halyna Hutchins 2019. január 28-án a utahi Park Cityben, a Sundance egyik fogadásán.
photo_camera Halyna Hutchins 2019. január 28-án a utahi Park Cityben, a Sundance egyik fogadásán. Fotó: FRED HAYES/Getty Images via AFP

A büntetőeljárásban most csütrtökön vonták vissza Baldwin gyanúsítását - a színészt emberöléssel gyanúsították eredetileg. Hutchins családja azonban polgári keresetet nyújtott be ellene. Baldwin amúgy tagadja, hogy meghúzta volna a fegyver ravaszát, de az FBI vizsgálatai szerint máshogy nem sülhetett volna el a fegyver. Baldwint május 3-án hallgatta volna meg a bíróság, de mert az ügyészség ejtette a vádat, ez elmarad.

Az ügyészség a film fegyvermesterével, Hannah Guiterrez-Reeddel szemben fenntartja a gondatlan emberölés vádját.

Hutchins családja azonban megingathatatlanul hisz Baldwin bűnösségében. "Baldwin úr úgy tehet, mintha nem lenne felelős a ravasz meghúzásáért, amivel kilőtte a golyót, ami végzett Halina életével. Elszaladhat Montanáig, és eljátszhatja, hogy ő csak egy színész egy westernben, de a valós életben nem szökhet meg a felelősség elől, amit ezért a valós következményekkel bíró tragédiáért visel" - nyilatkozta a család ügyvédje, Gloria Allred.

A Rust forgatása amúgy a héten Montanában indult újra 18 hónapos szünet után. A filmet előtte Új-Mexikóban forgatták, ott zajlottak az eljárások Baldwin ellen.