Tucker Carlson távozik a Fox Newstól

tévé
2023 április 24., 16:14

„A FOX News Media és Tucker Carlson megegyezett, hogy elválnak útjai. Köszönjük neki a hálózat szolgálatát házigazdaként és ezt megelőzően közreműködőként. Carlson úr utolsó programja április 21-én, pénteken volt” – írta a csatorna. A Fox News Tonight élőben kerül adásba este 8-kor átmenetileg a Fox News szereplőivel, amíg meg nem nevezik az új műsorvezetőt.

Carlson utolsó Fox News adása a múlt héten azzal ért véget, hogy ő és egy vendég pizzát evett a forgatáson, és kijelentette: „Visszajövünk!”

A szélsőjobboldali sztárt republikánus körökben királycsinálónak tartották, azon túl, hogy a főműsoridős kábeltévé-híradók legnézettebb műsorvezetője és a Fox News márka arca volt. Carlson befolyása a konzervatív mozgalomban volt a fő oka annak, hogy a médiaóriás hajlandó volt elnézni a sztárjuk botrányait. Carlson számtalan felszólítást kapott a felmondásra a túlzott idegengyűlölet, rasszizmus és a január 6-i Capitolium-ostromról szóló összeesküvések terjesztése miatt.

Tucker Carlson 2021 nyarán Magyarországon, ahol Orbán Viktorral is interjút készített
photo_camera Tucker Carlson 2021 nyarán Magyarországon, ahol filmet is forgatott és Orbánnal is interjút készített. Egyik utolsó adásában Orbán Balázs is szerepelt. Fotó: botost/444.hu

Carlson távozása kevesebb mint egy héttel azután történt, hogy a Fox 787 millió dollárt fizetett azért, hogy elkerülje története legkínosabb perét, a trumpista tévécsatorna ezzel beismerte, hogy hazugságokat terjesztett arról, hogy a 2020-as elnökválasztás elcsalásáról. Carlson a tervek szerint tanú lett volna a perben, nagyrészt a színfalak mögötti ellentmondásos kijelentései miatt, amik a Trump-csapat alaptalan állításaival kapcsolatban a szavazók csalásáról szóltak.

Carlson azt írta kollégáinak pár nappal azelőtt, hogy Trump követői betörtek a Capitoliumba, hogy „szenvedélyesen” gyűlöli Trumpot, akinek négy éves kormányzása semmi jót nem hozott az országnak.De mivel azt érezték, hogy elveszítik a nézőiket, ha nem állnak be ők is Trump „nagy hazugsága” mellé, miszerint elcsalták tőle a 2020-es elnökválasztást, így a fogukat szívva, de estéről estére foglalkoztak az összeesküvéssel, amiről pontosan tudták, hogy nem igaz. (Daily Beast)