Kirúgása óta először szólalt meg Tucker Carlson, de mindenről beszélt, csak távozásának okairól nem

külföld
2023 április 27., 09:25

Tucker Carlson egy Twitterre posztolt kétperces videóban szólalt meg először azóta, hogy hétfőn váratlanul kirúgták a Fox Newstól. A videóban azonban nem beszélt sem távozása körülményeiről, sem arról, hogy mit tervez a továbbiakban.

Annyit mondott, hogy most „olyan dolgokat” vett észre „szabadsága” alatt, „amiket eddig nem”, például hogy „milyen hihetetlenül ostoba a legtöbb vita, amit a tévében látunk”. Úgy fogalmazott, hogy „ha az őszinte emberek nyugodtan és szégyenérzet nélkül kimondják az igazat, akkor hatalmassá válnak”, de „a hazugok, akik megpróbálják őket elhallgattatni, összezsugorodnak és gyengébbek lesznek”. Elmélkedését azzal fejezte be, hogy „olyan amerikaiakat, akik igazat mondanak, már nem sok helyen találni, de azért még maradt néhány”.

link Forrás

A trumpista csatorna sztárműsorvezetője napokkal azután került le a képernyőről, hogy a Fox 787 millió dollárt fizetett azért, hogy elkerülje története legkínosabb perét, ezzel beismerve, hogy hazugságokat terjesztettek a 2020-as elnökválasztás elcsalásáról.

A New York Times cikke szerint a Fox gyakorlatilag inkább fizetett, mint hogy kiderüljön, mi állt Carlson privát üzeneteiben. Ugyanis úgy tudni, hogy a Dominion ügyvédei azt tervezték, hogy a bíróra Carlson minősíthetetlen üzeneteivel gyakorolnak majd hatást. A lap szerint az egyik ilyen üzenetében durva és nőgyűlölő megjegyzéseket tett Sidney Powell ügyvédre, illetve vulgáris kifejezésekkel illette a Fox News egyik vezető beosztású vezetőjét. A Times szerint az egyik ilyen üzenet „különösen sértő” volt, ami miatt még inkább elkezdtek aggódni a Fox vezetői, de hogy pontosan mi állt az üzenetben, azt a New York Times sem tette közzé.