Sorozatos botrányai vezethettek a magyar kormánynak is kedves Tucker Carlson kirúgásához

külföld
2023 április 25., 14:09

„Köszönjük Tucker Carlson, hogy rendíthetetlen integritásoddal felállítottad az újságírás aranystandardját” – állt a köszöntőben, ami azután született, hogy kiderült, kirúgták az amerikai jobboldali televíziózás egyik legismertebb, legellentmondásosabb figuráját a Fox Newstól. A köszöntő érdekessége (amellett, hogy az újságírás aranystandardját tán még legnagyobb rajongói sem emlegetnék egy mondatban Tucker Carlson nevével), hogy nem egy átlagos trumpista kommentelőtől származik, hanem Orbán Viktor politikai igazgatójától, Orbán Balázstól.

link Forrás

Orbán Balázs épp a múlt héten volt Carlson vendége, és akkor még nem lehetett tudni, hogy hamarosan menesztik a sztártévést, aki az elmúlt években az egyik legbefolyásosabb hangja lett a Trump elnöksége idején formálódó újjobboldali-populista nyilvánosságnak, és akinek a magyar kormány is látványosan igyekezett a kegyeibe férkőzni.

Menesztése épp ezért az év amerikai sajtószenzációja is lett, az összes nagyobb lap kiemelt helyen foglalkozik a Fox döntésével.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.