Amerikai álomgyilkosság: egyetlenegy nagy név sem jött el Orbánék trumpista nagygyűlésére

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 május 20., 16:07
comments 19

Miközben a Washington Post Amerika orbanizálódásáról ír, Magyarország éppen trumpizálódna, csakhogy a jelek szerint sokadik nekifutásra sem sikerül elkezdeni felépíteni a szélsőjobboldali internacionálét.

Tavaly ősszel derült ki, hogy az Alapjogokért Központ nevű, fideszes pénzekből működtetett NGO Budapestre hozza a Conservative Political Action Conference-t. Az USA-ban 1974 óta megtartott rendezvény első európai inkarnációjának célja az volt, hogy befolyásos republikánus politikusokat, újságírókat, influenszereket hozzanak el Magyarországra.

A CPAC-t eredetileg március végén, röviddel a parlamenti választás előtt tartották volna meg, és a főszervező fideszes influenszer, Szánthó Miklós korábban emlékeztetett, hogy a CPAC-n republikánus amerikai elnökök is többször felszólaltak. Februárban Szijjártó Péter már úgy hízelgett Donald Trumpnak, hogy őt illetné a Nobel-békedíj, mintha csak ide akarta volna csábítani a kampányhajrában.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt