Amerikai álomgyilkosság: egyetlenegy nagy név sem jött el Orbánék trumpista nagygyűlésére

POLITIKA
2022 május 20., 16:07
comments 19

Miközben a Washington Post Amerika orbanizálódásáról ír, Magyarország éppen trumpizálódna, csakhogy a jelek szerint sokadik nekifutásra sem sikerül elkezdeni felépíteni a szélsőjobboldali internacionálét.

Tavaly ősszel derült ki, hogy az Alapjogokért Központ nevű, fideszes pénzekből működtetett NGO Budapestre hozza a Conservative Political Action Conference-t. Az USA-ban 1974 óta megtartott rendezvény első európai inkarnációjának célja az volt, hogy befolyásos republikánus politikusokat, újságírókat, influenszereket hozzanak el Magyarországra.

A CPAC-t eredetileg március végén, röviddel a parlamenti választás előtt tartották volna meg, és a főszervező fideszes influenszer, Szánthó Miklós korábban emlékeztetett, hogy a CPAC-n republikánus amerikai elnökök is többször felszólaltak. Februárban Szijjártó Péter már úgy hízelgett Donald Trumpnak, hogy őt illetné a Nobel-békedíj, mintha csak ide akarta volna csábítani a kampányhajrában.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.