Az amerikai keresztény-konzervatív jobboldal hiába keresi Budapesten a siker Szent Grálját

POLITIKA
2022 május 20., 09:03

1974-ben Ronald Reagan Kalifornia kormányzója volt. Az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) abban az évben rendezte az első CPAC-et, a konzervatív politikai aktivizmus később hagyománnyá váló seregszemléjét. Reagan tartotta a nyitóbeszédet. Amikor a hallgatóságban észrevett egy tiszteletest, felidézte, hogy mi történt a repülőn, amin a feleségével Washingtonba érkeztek.

A főváros körzetében rossz idő volt, a gépet, ami a leszállásra várva körözött a ködben, légörvények dobálták. Az utasok között volt egy pap is, és amikor Nancy Reagan nem bírta tovább, odafordult és megkérdezte, nem tudna-e tenni valamit. Reagan szerint a pap azt válaszolta a feleségének, hogy "hölgyem, én az értékesítéssel foglalkozom, nem a cégvezetéssel".

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.