Térképen a forgalmi pokol, amit a hétvégi pápalátogatás hoz Budapestre

közlekedés
2023 április 27., 15:49

Részletes tervet és térképet hozott nyilvánosságra a forgalomkorlátozásokról honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság a pénteken kezdődő pápalátogatás előtt.

A térképen látszik, hogy a korlátozások érintik a belváros szinte egészét és kiterjednek Budára is.

A rendőrség részletes tájékoztatásából kiderül továbbá, hogy lesznek olyan részei az V. kerületnek, ahol a korlátozások egészen május 10-ig kitolódnak majd.

A Szalay utca mindkét oldalán a Honvéd utcától a Falk Miksa utcáig, a Szemere utca mindkét oldalán a Kálmán Imre utcától az Alkotmány utcáig, a Falk Miksa utca páros oldalán a 4. számig, az Alkotmány utca páratlan oldalán a Honvéd utcától a Szemere utcáig, a Széchenyi felső rakparton a Zoltán utcától pedig a Széchenyi felső rakpart 8. számig két héten keresztül tilos lesz megállni.

Az V. és a XI. kerületben már hét eleje óta érvényben vannak korlátozások. A korlátozások többsége április 30-ig, a látogatás utolsó napjáig, illetve május 1-ig lesz érvényben. Aki jót akar magának, péntektől vasárnapig nem próbál meg autóval közlekedni a belvárosi kerületekben.

A rendőrség az MTI-hez eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet arra is, hogy a megállni tilos jelzéssel ellátott útszakaszokról elszállított gépjárművek tulajdonosai a 06 80 180 780 zöldszámon vasárnap éjfélig kaphatnak tájékoztatást.