Pert indítana Iványi Gábor egyháza a magyar állam ellen

belföld
2023 április 28., 15:10

"Kártérítési pert indítunk a magyar állam ellen, mert korábban jogtalanul megfosztottak minket az adó 1%-os felajánlások gyűjtésétől" - áll a Magyar Evangéliumi Testvérközösség közleményében. Az Iványi Gábor elnökölte egyház szeretné elérni, hogy az állam megtérítse azt az összeget, amely az egyház technikai számának elvételéből adódott. „Nagy összegről van szó, amit húszezer ellátottunk megsegítésére és több tucat intézményünk működtetésére fordíthattuk volna" - írják.

photo_camera Fotó: Kiss Bence/444

Hogy bebizonyítsák a jogosultságukat, nyilatkozatokat gyűjtenek azoktól, akik úgy gondolják, hogy a 2015 és 2020 közötti időszakban is egyházunk részére ajánlották volna fel adójuk egyszázalékát."

A közlemény szerint potenciálisan sok tízezer emberről van szó, mivel legutóbb több mint ötvenezren ajánlották fel adójuk egyházi egy százalékát, ami alapján a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség az ötödik legnagyobb egyház volt.

A dokumentumokat jövő héttől a főváros forgalmasabb pontjain, így a Blaha Lujza téren, a Deákon, valamint a Széll Kálmán téren is ki lehet tölteni.