Medvegyev: Ki kellene irtani a lengyel zsoldosokat, mint a büdös patkányokat

külföld
2023 április 29., 17:18

Szombaton tovább éleződött a háború kezdete óta eleve feszült orosz-lengyel viszony, miután Varsó bejelentette, hogy lefoglalják a városban működő orosz gimnázium épületét, aminek tulajdonjoga főváros önkormányzatra száll. A döntésre válaszul Moszkva közölte, hogy a lépés nemzetközi egyezményeket sért, és kemény válaszlépést ígértek.

Vélhetően a történtekre is reagált Dmitrij Medvegyev egykori orosz elnök-miniszterelnök, aki Twitteren írt arról, hogy nem látja értelmét annak, hogy fenntartsák a diplomáciai kapcsolatokat Lengyelországgal. „Ez az ország nem létezhet a számunkra, amíg kizárólag oroszfóbok vannak hatalmon és Ukrajna tele van lengyel zsoldosokkal, akiket könyörtelenül kéne kiirtani, mint a büdös patkányokat” – írta még Medvegyev, aki jelenleg az orosz nemzetbiztonsági tanács helyettes vezetője. A posztot pár órával később törölte a Twitter, mondván, hogy Medvegyev megsértette a platform szabályzatát, de tartalmát addigra több oldal, például az Euronews is szemlézte.

Arról, hogy az egykor liberálisnak tartott Medvegyev nyilatkozatai alapján hogyan vadult meg teljesen a háború kezdete óta, már tavaly részletesen írtunk.