A TV2 pár hónap csúszással bocsánatot kért Donáth Annától

Média
2023 május 02., 05:00

Hétfőn este, a Tények 44. percében Andor Éva olvasott fel egy közleményt, amiben bocsánatot kértek Donáth Annától, a Momentum politikusától, amiért valótlanul híresztelték, hogy szexuálisan zaklatott egy fiatalkorú lányt.

A Média1 szemléje szerint Andor azt olvasta fel, hogy valótlanságot közöltek és megsértették Donáth jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát, a jogsértést pedig a bíróság is megállapította, és bocsánatkérésre, továbbá a jogsértő tartalom eltávolítására és sérelemdíj megfizetésére kötelezte a csatornát.

A TV2 csak azután közölte a bocsánatkérést, hogy már bírósági végrehajtót is kirendeltek a céghez, mert nem voltak hajlandóak teljesíteni a még 2022-ben jogerőssé vált bírósági ítéletet.

Donáth február végén már végrehajtókat küldött a TV2-re és a Mediaworksre, mert nem hajtották végre a bírósági ítéletet a kiszabott határidőn belül. Bejegyzésében a politikus akkor azt írta, „túlságosan elkényelmesedtek a rendszer kiszolgálói ebben az országban, és azt hiszik, hogy sérthetetlenek”, illetve hogy „a Momentum tesz azért, hogy ne érezzék biztonságban magukat azok, akik törvényt sértenek”.