Az emberek továbbra sem kedvelik a korábban Epsteinnel haverkodó András herceget

külföld
2023 május 05., 15:05

Míg Nagy-Britannia és a világ brit monarchiáért rajongó része Károly király koronázásának szombati ünnepélyét várja, addig öccse, András herceg a királyi család legkevésbé kedvelt tagja, derült ki a a YouGov nemzetközi közvélemény-kutató cég eheti kutatásából.

Korábban András yorki herceg volt a tavaly elhunyt II. Erzsébet királynő kedvenc gyermeke, azonban 2022-ben megfosztották minden katonai és királyi címétől - így az őfelsége megszólítás sem illeti meg -, miután bíróság elé kellett állnia egy Jeffrey Epstein köréhez kapcsolódó szexuális erőszak ügyben New York-ban. Andrást az ügyben nem ítélték el, és végig tagadta, hogy bármi rosszat tett volna, ennek ellenére a herceg kerüli a nyilvánosságot, megítélése pedig gyorsan, nagyot zuhant azóta. András korábban közeli barátjának nevezte a szexuális bűnökért és emberkereskedelemért elítélt Epstein-t, amit azóta megbánt.

András herceg, Virginia Roberts Giuffre és Ghislaine Maxwell egy régi képen
photo_camera András herceg, Virginia Roberts Giuffre és Ghislaine Maxwell egy régi képen Fotó: Netflix/Courtesy of Netflix

Ezért például András a királynő halála után, szeptemberben egy londoni és edinburghi ünnepélyes felvonuláson sem viselhetett katonai egyenruhát - miközben a Falkland-szigeteki háború veteránja -, amikor három testvérével sétáltak édesanyjuk koporsója mögött. (via Reuters)