Gulyás Gergely: Magyarországon sikeres konzervatív kísérlet zajlik

POLITIKA
2023 május 05., 16:55

Nyugat-Európában sokszor a konzervatív pártok is elfogadják azokat a játékszabályokat és kereteket, amelyeket a baloldal, a liberálisok nekik megszabnak, mondta Gulyás Gergely az MTI szerint a CPAC Magyarország konferencián. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Amerikára ez nem jellemző, a konzervatívok ott megmaradtak konzervatívnak, és megvédik a woke által támadott alapvető értékeket.

photo_camera Fotó: Gulyás Gergely/Facebook

Gulyás beállt a sorba, és a konferencia végén ő is keményen odamondott a wokeoknak/marxistáknak/Soros Györgyéknek, ahogy tette azt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Donald Trump videóüzenetben, Tucker Carlson szintén - előre rögzített, komikus utóízű - videóüzenetben, valamint Orbán Viktor is.

Gulyás szerint a magyar konzervatív kísérlet sikeres, mert demokratikus legitimáció áll mögötte, és mert nem mond le az alapvető értékekről, melyekről Nyugat-Európa magukat kereszténydemokratának és konzervatívnak nevező pártjai már megtették.

photo_camera Fotó: Gulyás Gergely/Facebook

Gulyás szerint a woke éppen a hazát kérdőjelezi meg, a szabadságot veszi célba, tehát azt a jogot, hogy a nép szabadon dönthessen sorsáról, és hogy maga határozhassa meg az értékeket és kereteket, amelyek között élni akar. A konferencia bejáratánál olvasható „no woke zone” felirat szerinte felhívás cselekvésre, hogy olyan politikai erők kerüljenek kormányra, amelyek szerint a férfi férfi, a nő nő, az alapvető értékek, a nemzet, a hit és az összetartozás pedig megőrzendő dolgok.