Az önkormányzat szerint sem építkezés, hanem „védett személyek biztonsága érdekében” zárták el a Karmelitát és környékét

POLITIKA
2023 május 10., 08:35

„Immár bizonyított tény – persze eddig is nyilvánvaló volt mindenkinek –, hogy cinikus hazugság az »építési kordon« folyamatos emlegetése. Az I. kerületi önkormányzat számomra megküldött válaszából kiderült, hogy a Miniszterelnökség előtti Színház utcát a Készenléti Rendőrség zárta le »védett személyek biztonsága érdekében«” – írja Facebookon Hadházy Ákos független képviselő.

Bejegyzéséhez csatolta V. Naszály Márta levelét is, amiben a polgármester leírta, hogy „a Színház utcában a forgalomtechnikai lezárás biztonsági okokból történt, védett személyek biztonsága érdekében”, amit „ Készenléti Rendőrség jogszabályi felhatalmazás alapján megtehet”, az I. kerületi önkormányzat hozzájárulása nélkül.

Vagyis az I. kerületi önkormányzat szerint is Orbánék védelme miatt kordonozták körbe a Karmeliat környékén, nem az építkezés miatt. Ennek ellenére Semjén Zsolt egy április videónkban is úgy fogalmazott, hogy a Karmelita környéke azért van körbekordonozva, mert „ez egy építkezési dolog”, és neki azért nem kell sisak, mert ő nem építkezik.

Hadházy bejegyzésében úgy fogalmaz, „a ketrec a hazugság és a cinizmus szimbóluma” és „végleg lebukott a gyáva, hazudozó kormány”, de „a most kiderült tény nem sokat változtat azon, hogy kell-e még kordont bontani, sőt. Miután már biztosan tudjuk, hogy semmi köze az építkezéshez, még egyértelműbb, hogy a hazug és cinikus kormány szimbóluma”.