Rakétákkal és drónokkal támadták Kijevet az oroszok

háború
2023 május 16., 06:15

Kedd hajnalban Kijevet ebben a hónapban már nyolcadik alkalommal érte súlyos légitámadás, írja a BBC. A támadásban három ember megsebesült. A közösségi médiában közzétett videókon látható, amint a légvédelmi rendszerek rakétákat lőnek le a város felett.

photo_camera Fotó: MUSTAFA CIFTCI/Anadolu Agency via AFP

A kormány üzeneteiben arra figyelmeztette az embereket, hogy ne hagyják el a lakásaikat. Vitalij Klicsko, a város polgármestere elmondta, hogy néhány rakétatörmelék a központi városrészekre, többek között a város állatkertjére hullott. A légiriadót helyi idő szerint fél három körül adták ki, és csak két órával később oldották fel.

A komplex támadást - amelyben drónokat és rakétákat is használtak - egy kijevi tisztviselő kivételes gyakoriságúnak nevezte. Szerhij Popko, az ukrán főváros katonai közigazgatásának vezetője úgy jellemezte a sortüzet, hogy az oroszok „legrövidebb idő alatt a lehető legtöbb támadórakétát” lőtték ki. Az előzetes információk szerint a Kijev légterében lévő ellenséges célpontok túlnyomó többségét felderítették és megsemmisítették, mondta.

Volodimir Zelenszkij elnök az elmúlt napokban európai körúton járt, és találkozott Rishi Sunak brit miniszterelnökkel és Emmanuel Macron francia elnökkel. A nyugati szövetségesek több milliárd dollár értékben ígértek haditechnikai eszközöket Ukrajnának.